Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový salát s jablkem

21. 2. 2011

Potřebujeme:

Kyselé okurky, červená cibule, brambory, 1 řapíkatý celer, jablka (1/2 hmotnosti brambor), 2 kelímky bílého jogurtu (2 x 150 g), 1 citrón, 3 lžíce olivového oleje, pepř a sůl.

 

Přes noc nechat na cedníku, vyloženém plátnem, vykapat 2 bílé jogurty. Ráno z plátna vyklopit do misky a přidat citrónovou šťávu z 1/2 citrónu (druhá půlka se použije na pokapání jablek), 3 lžíce olivového oleje, pepř a sůl. Vše smíchat.

Další postup je jako při přípravě bramborového salátu (brambory + cibule + kyselé okurky nakrájet na kostičky). Neloupaná jablka odjádřit a nakrájet na kostičky a zakapat citrónem, aby nezhnědla. Řapíkatý cele také nakrájet na kostičky. Pak přidat směs jogurtu s olejem, citrónem a kořením a opatrně zamíchat do brambor.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář