Bramborový salát s jablkem
Potřebujeme:
Kyselé okurky, červená cibule, brambory, 1 řapíkatý celer, jablka (1/2 hmotnosti brambor), 2 kelímky bílého jogurtu (2 x
Přes noc nechat na cedníku, vyloženém plátnem, vykapat 2 bílé jogurty. Ráno z plátna vyklopit do misky a přidat citrónovou šťávu z 1/2 citrónu (druhá půlka se použije na pokapání jablek), 3 lžíce olivového oleje, pepř a sůl. Vše smíchat.
Další postup je jako při přípravě bramborového salátu (brambory + cibule + kyselé okurky nakrájet na kostičky). Neloupaná jablka odjádřit a nakrájet na kostičky a zakapat citrónem, aby nezhnědla. Řapíkatý cele také nakrájet na kostičky. Pak přidat směs jogurtu s olejem, citrónem a kořením a opatrně zamíchat do brambor.