OŽRALÉ KULIČKY
Ingredience:
180 g jemně mletých ořechů
180 g práškového cukru
2 bílky
buď višně, které posloužily při výrobě višňovky ) a nebo 150 g rozinek přes noc naložených v 1,5 dl rumu
kakao
jemný krystalový cukr na obalení
Postup přípravy:
Smícháme ořechy, cukr a bílky do hmoty, do které buď jednotlivě balíme višně, nebo do ní zamícháme vymačkaná rozinky, které jsme měli naložené přes noc v rumu. Tvoříme kuličky, které zlehka obalujeme ve směsi kakaa a cukru.
Pokud máme višně v rumu, obaluji je hmotou na kuličky. Pokud se višně "neurodí", ožeru si rozinky a ty potom zamíchám do hmoty. Opět jedno z velmi oblíbených cukroví, na které se dá výhodně "zneužít" dětska práce. Jen pozor na "uždibování"...